Науково-практичний семiнар в Університеті “Україна”

9 квітня 2019 року у Вiдкритому міжнародному університету розвитку людини «Україна» в м. Києві відбувся черговий науково-практичний семiнар-тренiнг на тему: «Бiблiотечно-iнформацiйне забезпечення користувачiв в інклюзивному середовища закладiв вищої освiти» Захід відвідала наша колега, викладач Гунiна Лiна Ярославiвна.

Вiдбулося офiцiйне вiдкриття. Вступне слово взяла начальник вiддiлу аспірантури та докторантури Нiкулiна Ганна Федорiвна. Вона розповiдала про взаємодiю бiблiотеки й Управлiння наукової та мiжнародної дiяльностi Унiверситету «Україна».

Далi виступила директор Центру iнклюзивних технологiй навчання Ресенчук Юлiя Вiкторiвна. Вона розповiла про органiзацiю iнклюзивного навчання в Унiверситетi «Україна».

Про iнформацiйно-бiблiотечне обслуговування осiб з iнвалiднiстю в бiблiотецi Унiверситету «Україна» розповiла директор бiблiотеки Унiверситету «Україна» Колесникова Нiна Петрiвна.

Досить цiкавою була доповiдь директора Асоцiацiї «Iнформатiо-Консорцiум». Васильєв Олексiй Всеволодович розповів про електроннi ресурси вiдкритого доступу для наукових дослiджень в Унiверситетi.

Про складнi випадки iндексування документiв за класифiкацiйною системою УДК для бiблiотек мережi Унiверситету розповiла завiдувач вiддiлу класифiкацiйних систем ДНУ «Книжкова палата України iм. I. Федорова, Валентина Михайлiвна Комарова.

Про новiтнi технологiї в обслуговуваннi користувачiв з iнвалiднiстю в бiблiотецi Бiлоцеркiвського iнституту економiки та управлiння розповiла завiдувачка бiблiотеки Романченко Iнна Григорiвна.

Завiдувач вiддiлу обслуговування Центральноi спецiалiзованої бiблiотеки для людей з вадами зору iм. М. Островського Потеляхiна Марина Володимирiвна доповiла про спецiалiзоване бiблiотечне обслуговування з вадами зору.

Про форми та методи бiблiотечноi роботи в інклюзивному середовищі Хмельницького iнституту соцiальних технологiй Унiверситету «Україна» доповiла завідувач бiблiотекою Головчук Лариса Леонтiївна.

Провiдний фахiвець бiблiотеки Унiверситету «Украiна» Комаренко Людмила Олександрiвна провела презентацiю виставки на тему: «Iнклюзивна освiта – рiвень свiдомостi нацiї».

Родзинкою семiнару стала екскурсiя бiблiотекою Унiверситету «Україна», дискусiї та обговорення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *