Черговий випуск кваліфікованих фахівців Васильківської філії Університету “Україна”

Інтерв’ю з С.В. Мазепою – першим заступником голови Васильківської районної державної адміністрації, депутатом Київської обласної ради VI скликання

29 березня 2011 року в місті Василькові відбулася значна подія – більш як 60 студентів заочної форми навчання «Університету Україна» , які закінчили повний курс теоретичного і практичного навчання, отримали дипломи про здобуття вищої освіти. Перший заступник голови Васильківської районної державної адміністрації, депутат Київської обласної ради VI скликання С.В. Мазепа привітав випускників із цією знаменною в їхньому житті подією.

– Шановний Сергіє Володимировичу, скажіть будь-ласка, на Вашу думку, що в наш час людині дає вища світа?

– Отримання вищої освіти та підвищення кваліфікації працівників Васильківщини – це шлях до стабільності та процвітання в економіці району.

Діюча система місцевого самоврядування потребує сьогодні не лише законодавчого удосконалення, але, що не менш важливо, належного кадрового забезпечення. Особливо це стосується невеликих міст районного значення і селищ, мешканці яких, як правило, обмежені у можливості здобуття вищої освіти. Між тим, місцеві територіальні громади також потребують фахівців високого рівня. Історично склалося, що мешканці м. Василькова та району отримують освіту у ВНЗ м. Києва без відриву від трудової діяльності, використовуючи методи заочного і дистанційного навчання.

За традицією, що склалася з 2003 року, біля 100 осіб закінчують щорічно Васильківську філію вищого навчального закладу ІV рівня акредитації „Відкритий міжнародний університет розвитку людини ”Україна”.

– А які „результати” цьогорічного випуску Васильківської філії Університету ”Україна”?

– Цього року студенти заочної форми навчання університету отримали дипломи по таких напрямках підготовки, як менеджмент, екологія, правознавство. Більшість випускників працює за обраною спеціальністю.

Вісім випускників одержали дипломи державного зразка із відзнакою: Калініна Н.Д., Кацара В.І., Садовник Н.Ю., Пророченко Т.І., Шевченко М.Б. (менеджмент зовнішньоекономічної діяльності), Лагута Т.І., Намеснік О.Б., Фіалко Н.Б. (екологія).

Вручення дипломів відбувалося у приміщенні Васильківського коледжу Університету «Україна». Привітання з цією подією випускники отримали від районної ради та райдержадміністрації. Кожен випускник крім диплому про вищу освіту отримав грамоту і грошову премію. Серед випускників мешканці селищ та міст району , а також м. Василькова. Одним із них є голова селищної ради Митниці Бардас Миколи Григорович. Більше третини випускників продовжать навчання в Університеті «Україна» за вищими освітньо-кваліфікаційними рівнями «спеціаліст» та «магістр»: Бардас М.Г., Намесник О.Б., Пророченко Т.І., Кацара В.І. та інші.

– І останнє запитання: щоб Ви як людина з життєвим досвідом побажали випускникам Університету ”Україна”?

– Хотілося б у першу чергу привітати всіх випускників зі святом, побажати всім наполегливості в подальшому навчанні, здоров’я , успіхів у подальшій трудовій діяльності, кар’єрного росту, щастя в особистому житті і найголовніше – знайти своє місце у житті!